top of page

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΑΔ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έγινε ενημέρωση: 13 Σεπ 2020

ΚΥΚΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Ε.Μ – ΟΜΟΝΟΙΑ KAI ΤΟΥ ΚΕΑΔ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ



Συνάντηση των Πρόεδρων της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ-ΟΜΟΝΟΙΑ και του ΚΕΑΔ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, συναντήθηκαν, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – ΟΜΟΝΟΙΑ, κ. Βασίλης Κάγιος και ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ευάγγελος Ντούλες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχτηκε μια γόνιμη συζήτηση αναφορικά με τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ) στην Αλβανία.


«Η Ελλάδα θα διαδραματίζει, πάντοτε και στο ακέραιο, τον ρόλο υπεράσπισης και εγγύησης όλων, ανεξαιρέτως, των Δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, και όχι μόνο» διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τα μέλη της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «Ομόνοια» και του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα Ατομικά Δικαιώματα, μ' έμφαση στα θεμελιώδη Δικαιώματα του Αυτοπροσδιορισμού και της Ιδιοκτησίας και σημείωσε πως «Από τον εκ μέρους της Αλβανίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου των Δικαιωμάτων αυτών εξαρτάται τόσο το επίπεδο των διμερών μας σχέσεων όσο και η στάση της Ελλάδας ως προς την εξέλιξη των κάθε είδους διαδικασιών, που αφορούν τις σχέσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευάγγελος Ντούλες ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση και πρόσθεσε ότι «Πάντα έχουμε νοιώσει από κοντά την στήριξη σε κάθε δυσκολία και κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως προς τον σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».


Ωστόσο, σημείωσε, ότι «Βρισκόμαστε σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου διακυβεύονται σημαντικά και ουσιαστικά θέματα, όπως το ιδιοκτησιακό, η επικείμενη απογραφή πληθυσμού και ο σεβασμός σε αυτήν του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού. Είναι θέματα, τα οποία απαιτούν την δική μας αφοσίωση και την στήριξη όλων, ούτως ώστε και στην Αλβανία να γίνουν σεβαστά αυτά που σε κάθε ευνομούμενη Δημοκρατία αποτελούν καθημερινότητα».


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – ΟΜΟΝΟΙΑ, Γιώργος Τζομάκας, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας Χειμάρρας Φρεντυς Μπελέρης και η Αν. Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας - ΟΜΟΝΟΙΑ Άννα Τσίμου. Από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας συμμετείχε ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α’, Ιωάννης Μαλούκος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου, Μάγια Σολωμού.


Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διήρκησε περίπου μία ώρα.

Comments


bottom of page