top of page

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Ε.Μ–ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έγινε ενημέρωση: 13 Σεπ 2020

Συνάντηση του Αντιπρόεδρου της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (Δ.Ε.Ε.Ε.Μ) – ΟΜΟΝΟΙΑ με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας


Μέσα σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, στο Υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση του Αντιπροέδρου της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (Δ.Ε.Ε.Ε.Μ) – ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Γιώργου Τζομάκα με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο. Αντικείμενο της συζήτησης, ήσαν ζητήματα που σχετίζονται με την αναβάθμιση και επαναλειτουργία των τελωνείων Αμπελώνα (Θεσπρωτία) και Δρυμάδων (Ιωαννίνα) στα ελληνοαλβανικά σύνορα καθώς και θέματα που αφορούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, τόσο, για όσους διαβιούν στην Ελλάδα, όσο και για αυτούς που διαβιούν στην Αλβανική επικράτεια. Τον Αντιπρόεδρο συνόδευαν στη συνάντηση η Αν. Εκπρόσωπος Τύπου Άννα Τσίμου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα Πωγωνίου κ. Θωμάς Νάκας και η δημοσιογράφος Ήρα Λιόντο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ τόνισε ότι η επαναλειτουργία και αναβάθμιση των τελωνείων Αμπελώνα και Δρυμάδων κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική διότι αφορά άμεσα τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ). «Με τα δύο αυτά τελωνεία θα υπάρξει μεγάλη εξυπηρέτηση, τόσο των Ελλήνων, που θέλουν να μεταβούν στη Βόρειο Ήπειρο, όσο και ιδίως των Βορειοηπειρωτών που θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Τζομάκας επισήμανε ότι η έως σήμερα επικρατούσα κατάσταση είναι πρωτοφανής ενώ προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στους αδελφούς Βορειοηπειρώτες αλλά παράλληλα και περαιτέρω ερήμωση της Βορείου Ηπείρου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι επείγουσα ανάγκη να υπάρξει μόνιμη λειτουργία των τελωνείων με τελωνειακούς υπάλληλους μιας βάρδιας, οι οποίοι θα ελέγχουν αποτελεσματικά τα διερχόμενα αυτοκίνητα από Ελλάδα προς Αλβανία και αντίστροφα.

Από την πλευρά του, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι θα συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην ανάδειξη και προώθηση των ζητημάτων που τέθηκαν. Υπογράμμισε ότι η συμπαράσταση θα είναι συνεχής προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα διάφορα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός πληθυσμός που διαβιεί στην Αλβανία και την Ελλάδα. Η επόμενη συνάντηση κατόπιν ενημέρωσης από το γραφείο του Υφυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2020 παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.


Comments


bottom of page