top of page

Στην παρουσίαση του νέου περιοδικού "βότρυς"

Μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη ιστορία, αναμνήσεις, μουσική αλλά και συγκίνηση και περηφάνια επεφύλαξε για όλους μας, η παρουσίαση του νέου περιοδικού «βότρυς» από τις εκδόσεις ΝΙΚΑΣ, που πραγματοποιήθηκε στον «Σύλλογο των Αθηναίων» το βράδυ της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου. Μνήμες γεμάτες συναίσθημα, χρώματα μιας άλλης εποχής που συναντήθηκαν με τη ζωή του σήμερα, ξετυλίχθηκαν μπροστά μας συνοδευόμενες από τις φωνές των μελών του πολυφωνικού ομίλου της Κοσοβίτσας που έδωσε τη δική του ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση.


Θερμά συγχαρητήρια στον εκδότη και καλό φίλο, Νίκο Νίκα για την σπουδαία και αξιόλογη πρωτοβουλία να εκδώσει το περιοδικό «βότρυς» με απώτερο σκοπό την στήριξη και την ανάδειξη των Βορειοηπειρωτών διανοουμένων. Μια πρωτοβουλία που την αγκαλιάζουμε και την στηρίζουμε όλοι, καθώς οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε στη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς αφήνοντας μια σπουδαία πολιτιστική παρακαταθήκη στην ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας. Άλλωστε, Πολιτισμός είναι να ενεργούμε, ο καθένας από την δίκη του πλευρά, με τέτοιο τρόπο, ώστε να προάγουμε αξίες και ιδανικά μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς προς την κοινωνία και τον συνάνθρωπο και να πορευόμαστε στη ζωή με την καρδιά ανοιχτή και την ψυχή να είναι γεμάτη με σεβασμό και καλοσύνη.


Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στον Αντιδήμαρχο Αθηναίων και Προέδρο του «Συλλόγου των Αθηναίων», κ. Ελευθέριο Σκιαδά για την σημαντική του προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα καθώς και για την πλούσια συγγραφική του δραστηριότητα. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους με οράματα και ιδέες για να προχωρήσει μπροστά. Το 1ο τεύχος του «ΒΟΤΡΥΣ» έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΝΙΚΑ και στο πρώτο εξώφυλλο του κοσμεί έργο του ζωγράφου Γιώργου Μήτση, το οποίο απεικονίζει τους Ηπειρώτες εθνικούς ευεργέτες.


Οσοι ενδιαφέρεστε να προμηθευτείτε το αντίτυπο του νέου περιοδικού, είναι διαθέσιμο για αγορά στα γραφεία των Εκδόσεων Νίκας (Σόλωνος 120, Αθήνα, 210 3307079), σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία καθώς και στη σελίδα των εκδόσεων: www.nikasbooks.gr (https://bit.ly/3hdRzCy)













Comments


bottom of page