top of page

Στην Παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Γιώργου Σούρλα

Θερμά συγχαρητήρια στον πρώην υπουργό και Αντιπρόεδρο της Βουλής, πρώην γενικό γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και συγγραφέα, αξιότιμο κ. Γιώργο Σούρλα για την πρωτοβουλία του να εκδώσει το νέο βιβλίο με τίτλο «Ήθος στην πολιτική: Νοθευμένη δημοκρατία - νομότυπη διαπλοκή» όσο και για την μακροχρόνια προσφορά του στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Παπαζήση”, αναφέρεται στην Ηθική ως Λυδία λίθο της πολιτικής, στα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, φαινόμενα που ο ίδιος στη μακρά κοινοβουλευτική του θητεία πολέμησε με σθένος προασπίζοντας αξίες και αρχές, τις οποίες πρέπει να διαθέτουν οι πολιτικοί.


Oπως χαρακτηριστικά αναγράφεται το οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Όταν αγωνίζεσαι για ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος με αίσθημα ευθύνης, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, με μεθοδικότητα, επιμονή και επιμονή προκύπτουν θετικά αποτελέσματα…() Σε κάθε περίπτωση εδραιώνεται και η πεποίθηση ότι έχεις χρέος να μην παραμένεις απλός θεατής, αλλά να διαφυλάσσεις την νομιμότητα και να καταπολεμάς με κάθε μέσο την διαφθορά και την διαπλοκή».


Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθήνας. Για τον κύριο Σούρλα μίλησαν οι: Νικήτας Κακλαμάνης, Α΄ αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων, πρώην υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος, πρώην υπουργός, Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής Ε.Κ.Π.Α., Γεώργιος Σούρλας, συγγραφέας του βιβλίου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολιτικοί, ιστορικοί, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς και επιφανείς των τεχνών και των γραμμάτων.


Θερμά συγχαρητήρια στην Διευθύντρια των εκδόσεων “Παπαζήση” κα. Κατερίνα Μάρκου για την πολύτιμη συνεισφορά της στην έκδοση του νέου βιβλίου και για την σημαντική προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα.

























コメント


bottom of page