top of page

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Έγινε ενημέρωση: 31 Ιουλ 2020

«ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ


Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Ρουμελιωτών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 το απόγευμα, εκδήλωση για τον Οικουμενικό Ελληνισμό, που είχε τίτλο «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ».


Ο συντονισμός της συζήτησης έγινε από την δημοσιογράφο Άννα Τσίμου.


Το καλωσόρισμα, έγινε από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, κ. Νικόλαο Νούλα, ο οποίος αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι αυτή η εκδήλωση συνολικά για τον Ελληνισμό. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της ΝΔ, τ. υπουργός και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, ο Λεωνίδας Ραπτάκης, Γερουσιαστής της πολιτείας του Ροντ Άϊλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών και Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε., ο Δημήτριος Γιάνναρος, ιδρυτικός πρόεδρος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε., πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος στο κοινοβούλιο του Κονέκτικατ της Αμερικής, ο Γεώργιος Νούλας, ιδρυτικός δικηγόρος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. και Διδάκτωρ πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Νίκος Φύλλας, ιδιοκτήτης του «HELLAS FM» του μεγαλύτερου ελληνόφωνου ραδιοφώνου στον κόσμο με έδρα την Νέα Υόρκη.


Οι Έλληνες ομογενείς Βουλευτές στις ομιλίες τους επισήμαναν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει σήμερα η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού στη διατήρηση της ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας και τόνισαν ότι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας ανά τον κόσμο. Υποστήριξαν ότι μπορεί να έχουν ενσωματωθεί στις κοινωνίες των χωρών που εγκαταστάθηκαν, δεν ξέχασαν όμως και δε ξεχνούν ποτέ τη μητέρα-πατρίδα και πάντα θα είναι στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών προέλευσης τους.


Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε.) και το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών. Εμπνευστής της εκδήλωσης ήταν ο ιδρυτικός δικηγόρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού κ. Γιώργος Νούλας.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ‘’ΒΕΡΓΙΝΑ’’ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Θεσσαλονίκης

Χορηγός της εκδήλωσης το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ‘’ΛΥΚΟΣ’’

Comentarios


bottom of page