top of page

«ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Έγινε ενημέρωση: 3 Σεπ 2020


Είχα τη χαρά και τη τιμή να παρουσιάσω την πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00 στο άλσος Περιστερίου.


Να ευχαριστήσω θερμά τον διοργανωτή της εκδήλωσης την ομάδα του Χορευτικού και Πολιτιστικού Σύλλογου Δερόπολης ‘’ΔΕΡΟΠΟΛΗ’’ που μου έκανε τη τιμή να με προσκαλέσει.


Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του συνόλου των αλησμόνητων πατρίδων της χώρας μας. Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια μας ταξίδεψαν στον Πόντο, την Ανατολική Ρωμυλία, την Κωνσταντινούπολη, τη Καππαδοκία, το Πωγώνι, τη Δίβρη, τη Βόρειο Ήπειρο και τη Δερόπολη. Το πολιτιστικό δρώμενο πλαισίωσε διακεκριμένη ομάδα 10 μουσικών και 120 χορευτών.


Σε μια εποχή κρίσης του πολιτισμού, όπως η σημερινή, θεωρούμε επιβεβλημένη την ανάδειξη εκείνων των περιοχών που άλλοτε άνθιζε ο ελληνισμός. Είναι προφανές ότι η διατήρηση των ελληνικών λαϊκών παραδόσεων και η αυθεντική παρουσίαση μουσικοχορευτικών δρωμένων αναδεικνύει την αξία και τη συμβολή του ελληνικού πολιτισμού στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια εξέλιξη τόσο κατά την αρχαιότητα όσο και σήμερα.

Comments


bottom of page